Dorn-therapie

Als basis van al mijn behandelingen, start ik met de Dorn-therapie.

Het is mijn uitgangspunt geworden, nadat ik ervaren heb dat heel veel pijnklachten verbeterd of verholpen kunnen worden.


Basis

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. We hebben wel even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht.

Soms is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of problemen bij de geboorte. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Misschien krijg je dan te horen: je been is te kort, een verhoging onder je schoen heb je nodig. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.


Behandeling

Op een eenvoudige manier behandel ik de benen, het bekken en de wervelkolom in zijn geheel. Daarnaast zijn er nog meer gewrichten volgens de methode van Dorn te behandelen.

Om te voorkomen dat de klachten terugkeren, geef ik tips mee die u thuis kan uitvoeren.